Road Trip USA: Pismo Beach

Las Vegasin jälkeen oli aika suunnata USAn länsirannikolle ja Pismo Beachille. Päätimme skipata Los Angelesin aikataulupaineiden takia, vaikka LA lienee monella osa vastaavanlaista roadtripiä. Itse käväisin Losissa toisella reissulla, ja vähän jäi sellainen tunne että kaupungissa ei ollut paljoa tarjottavaa minulle. Mutta pitää yrittää paremmalla ajalla käydä myös siellä.

Kokemukset Pismo Beachistä tiivistettynä:
– Pienehkö mutta melko sympaattinen ja tunnelmallinen surffikylä
– Kuuluisa Clam Chowder -keitosta. Kannattaa testata kyseinen herkku Splash Cafessa!
– Maksimissaan parin yön kohde, vaikka surffaisikin (aallot ovat aloittelijatasoa)
– Kylään tullaan ”haukkamaan raitista meri-ilmaa”, ei niinkään ottamaan aurinkoa
– Kätevästi Los Angelesin ja San Franciscon välissä

Pismo Beachin laituriPeriamerikkalaisen laiturin päästä löytyy hieno lippakioski.

Kun katselimme karttaa ja mietimme mihin jatkaa Las Vegasista, niin ensimmäinen mielenkiintoinen kohde rannikolla oli Pismo Beach. Vegasista ajomatka oli melko pitkä (noin 6 tuntia), vaikkakin tie on totuttua hyvää amerikkalaista laatua jossa maileja saa alle nopeasti.

Pismo Beach osoittautui ihan hauskaksi kohteeksi. Lähinnä sitä kai voisi kuvailla sympaattisen pieneksi periamerikkalaiseksi ranta- tai surffikyläksi. Rantakaupungin tyyliin Pismosta löytyy iso puulaituri sekä valtava hiekkaranta, jolla ei pahemmin ole auringonottajia, vaan enemmänkin ihmiset keskittyvät käyskentelemään hiekalla, leikkimään koiransa tai telmimään lastensa kanssa.

Auringonlasku Pismo Beachillä KaliforniassaUSAn länsirannikon auringonlaskut ovat hienoja ja onneksi yleisiä.

Pismo Beach rantaPismo Beachin pääranta soveltuu hyvin ranta-aktiviteetteihin.

Pismo Beachin nähtävyydet ja tekeminen

Ymmärtääkseni Pismo Beachillä tuulee lähes aina, eikä lämpötila pahemmin nouse hellelukemiin. Varsinainen auringonottokohde se ei siis ole, vaikkakin muuten mukava paikka. Kylästä löytyy useita ravintoloita, hotelleja ja muutama suosittu baari. Samoin surffauksen opettelu onnistuu kylän rannoilla.

Pismo Beachin läheltä noin mailin päästä löytyy Pismo Beach Outlet -ostoskeskus, jonka tason arvioimisessa en ole varmaankaan paras mahdollinen henkilö. Itse en löydä vastaavanlaisista ostoskeskuksista juuri mitään (enkä näin ollen juuri välittänyt tästäkään outletistä), vaikka tiedän että moni on vastaavista ostoskeskuksista todella innoissaan.

Pohjoiseen suunnattaessa noin puolen tunnin jälkeen vastaan tulee Morro Bay, joka on kuuluisa valassafareista ja erittäin uhanalaisista merisaukoista jotka viihtyvät satama-alueella. Samaan suuntaan noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsee Hearst Castle.

Pismo Beach rantakävelyäRaitista meri-ilmaa haukkaamassa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:
Road Trip USA: Morro Bay Morro Bay oli toinen ”pienten symppisten rannikkokaupunkien” -kohteista jossa kävimme USAn länsirannikolla. Morro Bay sijaitsee kuuluisan Highway ...
Road Trip USA: Monterey Monterey oli viimeinen ”pienten symppisten rannikkokaupunkien” -kohteista jossa kävimme. Jollain tapaa kaupungissa ei ollut aivan samanlaista symp...
San Francisco: kodittomien ja hipstereiden luvattu... San Franciscoa tituleerataan monesti Yhdysvaltojen eurooppalaisimmaksi kaupungiksi. Ehkä näin onkin, mutta ainakin kaupunki toimi hyvin osana läns...