Grand Canyon -kokemuksia

Las Vegasista Grand Canyonille pääsee ainakin autolla, lentokoneella ja helikopterilla. En osaa sanoa mikä tavoista on paras, mutta me kävimme katsastamassa Grand Canyonin lentokoneella. Minusta tuntuu, että ne ihmiset jotka ovat käyneet kansallispuistossa lentämällä olisivat halunneet nähdä kanjonialueen paikanpäältä, jolloin paikan massiivisuus olisi helpompi käsittää. Ja toisaalta ne ihmiset, jotka ovat nähneet kanjonialueen kävellen olisivat loppujen lopuksi arvostaneet ”laajempaa lintuperspektiiviä” ilmasta käsin.

Jos nyt saisin päättää ja minulla olisi aikaa reissussa, niin viettäisin Grand Canyonilla ainakin yhden yön, jolloin pääsisi näkemään auringon nousut ja laskut puistosta käsin. Mekin yritimme etsiä majoitusta kanjonista, mutta kaikki huoneet olivat tuolloin jo varattuja. Eli jos aikoo yöpyä kanjonin kansallispuiston alueella, niin varaus kannattaa tehdä ajoissa. Tästä pääsee katsomaan Booking.comin tarjontaa ympäröivistä kylistä. Kanjonialueen majoituspaikkoja löytyy ainakin täältä.

Grand Canyon lentokoneella
Grand Canyon maisemaa ilmasta
Grand Canyon lentokoneestaGrand Canyon eli ”Suuri kanjoni” ilmasta.

Lentokone- tai helikopteriajelu Grand Canyonilla

Grand Canyonilla käyminen lentokoneella tai helikopterilla on erittäin suosittua ja palveluntarjoajia on useita. Kannattaa hakea internetistä muutama palveluntarjoaja ja verrata hintoja, sillä ne muuttuvat jatkuvasti.

Me varasimme lentomme Scenic-nimisestä yhtiöstä ja hintaa ”kiertoajelulle” tuli noin 100 euroa henkilöltä (dollarikurssi oli tuolloin huomattavasti parempi). Homma toimi moitteettomasti omaa toimintaa lukuun ottamatta, sillä meinasimme missata lennon nukkumalla pommiin lentoaamuna. Onneksi hotellinoudon ja tosiasiallisen lennon lähtöajan välillä oli reippaasti aikaa, ja ehdimme vielä ajamaan lentokentälle omalla autolla.

Tuolloin arvosti hotellin concierge-palvelua, kun vuokra-automme ajettiin salamana hotellin eteen sen jälkeen kun olin selittänyt tilanteen respassa. Tuossa tilanteessa juomarahojen antaminen oli myös melko selvää, joskin on pakko myöntää, että muutoin conciergen tippaamisen kanssa oli pientä hakemista (paljonko auton parkkeerauksesta pitäisi tipata kun auto on pakko jättää heille).

Varasimme lentokoneesta ikkunapaikat (+10 dollaria), vaikka mainospuheissa toki luvataan hyvä näkyvyys jokaiselta paikalta. Tuota ikkunapaikkaa voi kyllä suositella, niin ei tarvitse kuikuilla kenenkään ylitse. Joillain palveluntarjoajilla tuo ikkunapaikkavaraus menee siten, että paikkaa saa toivoa ja jos kone ei ole täynnä, niin kyseistä ”ikkunavarausmaksua” ei tarvitse lopulta maksaa.

Meillä oli siis ns. halvin lentopaketti, eli kestoa lennolle tuli reilu tunti, josta iso osa meni Grand Canyonille lentämiseen. Toisaalta tuntui siltä, että kyllä tuossakin ajassa ehti jo näkemään sen mitä lentämällä on nähtävissä. Monella palveluntarjoajalla on toki muitakin paketteja, jossa voi esimerkiksi yhdistää sekä lentämisen että paikan päällä kävelemisen.

Hoover Dam ilmasta käsinHooverin pato ei näytä lintuperspektiivistä kovin suurelta.

Grand Canyon autolla

Kanjonialueen lähin osa sijaitsee noin parin tunnin ajomatkan päässä Las Vegasista. Kyseessä on siis Grand Canyon West tai Grand Canyon Skywalk. Suosituimpaan South Rim -osaan ajaa noin 4,5 tuntia ja vähiten turisteja keräävälle North Rimille myös noin 4,5 tuntia.

Grand Canyonia voi siis lähestyä neljästä eri suunnasta, ja kaikki ilmansuunnat poikkeavat toisistaan. Virallisilla (?) nettisivuilla on hyvin kerrottu eri suuntien plussat ja miinukset.

Grand Canyon lentokoneAamulento kohti Grand Canyon -kansallispuistoa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:
Outo ja ihmeellinen Las Vegas On vaikea päättää onko Las Vegas turha aikuisten Disneyland tai Baltic Queen, vai outoudessaan hieno miljardeja maksanut viihdekeskus. Ainakin se ...
Järkyttävän hieno Yosemiten kansallispuisto Yosemiten kansallispuisto synnytti todellisen rakkauden jenkkiläisiin kansallispuistoihin. Maisemat, erämaa ja reitit olivat vaan niin järkyttävän...
Kuuma ja karu kuolemanlaakson kansallispuisto Death Valleyn eli tuttavallisemmin Kuolemanlaakson kansallispuisto ei ole se aivan tavallisin kansallispuisto. Kyseessä on kuuma erämaa, joka on kar...