Hong Kong -kokemuksia

Hong Kong on nykyään todella usein Aasian lomakohteisiin suuntautuvien lentojen välilasku- tai kauttakulkukohteena. Monet aasianreissaajat etsivät halvat lennot ensin Hong Kongiin ja jatkavat sieltä eteenpäin. Suosittelen itsekin yhdistämään muuhun aasialomaan pienen visiitin Hong Kongissa, jos se vaan millään tavalla on mahdollista.

Kokemuksia Hong Kongista voisi koittaa tiivistää seuraavanlaisesti:
– Todellinen aasialainen metropoli
– Hotellit ovat kohtalaisen kalliita, mutta silloin tällöin löytyy hyviä tarjouksia.
– Ravintoloita löytyy laidasta laitaan
– Mielenkiintoinen kontrastien kohde

Ihmisiä seuraamassa katumusharjoitusta Käynnissä kuulemma jonkinlainen katumusharjoitus.

Hong Kongin majoitus

Aivan viimeisten vuosien aikana majoituksen hinta Hong Kongissa on noussut todella nopeasti. Ehkä oudointa on ollut huomata, että aivan surkeiden ”yhden tähden hotellien” hinnat ovat nousseet reilusti ja hintaeroa todella hyviin hotelleihin ei ole enää paljoa. Yö todella heikossa hotellissa saattaa maksaa 40-50€, kun taas aivan huippuhotelliin voi päästä 80-100€ / yö.

Erityishallintoalueelta löytyy hotelleja aivan jumalattomasti, ja usein todella hyviin hotelleihin on löydettävissä tarjouksia. Suosittelen ottamaan majoituksen ns. oikeasti hyvästä hotellista, varsinkin jos sattuu löytämään hyvän diilin. Hyviä tarjouksia voi bongailla vaikka Booking.comin kautta.

Tärkeää hotellissa on myös sen sijainti, varsinkin jos ei ole paljoa aikaa. Käytännössä Hong Kongissa on kuitenkin niin hyvät liikenneyhteydet ja taksit ovat halpoja (lyhyillä matkoilla), että kunhan vaan ottaa majoituksen Kowloonista tai Hong Kongin saarelta läheltä metroverkostoa, niin se riittää.

Hong Kong MongkokYksi maailman nopeimmista elintason nousuista ei koske aivan kaikkia.

HK-matka päivässä

Seuraava reitti on luonnollisesti vain yksi mahdollinen vaihtoehto, mutta reitillä tulee nähtyä aika monipuolisesti alueen eri puolia. Meillä meni alla olevaan reittiin verkkaista vauhtia noin 7-8 tuntia.

Reitti alkaa Mongkok Marketilta ja päättyy lentokentälle (Hong Kong -kartta löytyy tästä). Toki seuraavista kohteista voi käydä vain muutamissa, jos kaikkiin ei ole aikaa.

  • Mongkok Market. Vanhanajan tunnelmallista tori-/markkinameininkiä. Heti seuraavassa korttelissa on iso ostoskeskus (Langham Place). Paikalle pääsee metrolla (Mongkok-metroasema).
  • Ladies Market. Mongkok Marketilta on muutaman sadan metrin matka Ladies Marketin päähän. Ladies Market on myyntikojuista koostuva pitkä kuja, jossa myydään paljon laukkuja, huiveja, paitoja yms. (lähinnä naisille).

I love HK Markkinameininkiä Ladies Marketilla.

  • Tsim Sha Tsui -metroasema. Asemalle pääsee metrolla esim. Mongkok-metroasemalta. Käveleminen on kohtalaisen hidasta ja vaikka matka Ladies Marketilta Tsim Sha Tsuille on n. 2,5 km, niin suosittelen metroa. Tsim Sha Tsuin ympäristössä Nathan Roadilla (pääkatu) on paljon elektroniikkaliikkeitä.
  • Silhuetti ja Avenue Of Stars. Tsim Sha Tsui -metroasemalta on muutaman sadan metrin matka Avenue of Stars -rantakadulle ja samalla parhaalle näköalapaikalle, josta voi katsella Hong Kongin pilvenpiirtäjien silhuettia.
  • Soho-kaupunginosa. Sohoon päästäkseen kannattaa ottaa metro Central-metroasemalle, josta on muutaman sadan metrin kävelymatka aivan Sohon ytimeen. Kaupungiosan viehätys piilee sen korkeuseroissa (Soho sijaitsee mäkisessä maastossa), sen hyvissä ravintoloissa ja brittihenkisissä pubeissa.

Sohosta löytyy brittipubejaSohon kaupunginosa.

  • Victoria Peak. Yksi Hong Kongin kuuluisimmista nähtävyyksistä on parhaimmillaan iltaisin, kun pilvenpiirtäjien valot ovat syttyneet (jokailtainen valoshow alkaa klo 20.00). Huipulle pääsee joko ratikalla tai taksilla. Ratikan jonot ovat joskus todella pitkät, ja taksimatka Sohosta Peakille maksaa noin 60 – 70 hkd.

Hong Kongin valomeri Victoria's Peakilta
Victoria Peak illalla.

  • Hong Kongin ja Kowloonin juna-asemilla voi tehdä check-inin ja jättää matkatavarat jo päivää ennen lentoa, mikä antaa lisäaikaa huomattavasti.  Juna-asemilla on todella harvoin ruuhkaa tai sitä on huomattavasti vähemmän verrattuna lentokenttään. Matka-aika junalla lentokentälle on noin 20 minuuttia (bussi n. 45 min). Junamatka maksaa 90 tai 100 hkd, mutta jo kahden hengen ryhmässä matkustettaessa hinta on alhaisempi.
Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:
Biitsikohde Boracay Filippiineillä Boracayn saari Filippiineillä tarkoittaa rantalomameininkiä kuin suoraan oppikirjasta. Hienot pitkät hiekkarannat reunustavat turkoosinväristä mer...
Lomasaarten helmi: Phu Quoc Vietnamissa Phu Quoc -saari Vietnamissa on yksi kauniimmista ja ehkä parhaista lomakohteista, joissa olen käynyt. Paljon sanottu, mutta niin se vain on. Kävin...
Pieni suuri Phnom Penh Kambodzassa Harva tietää, että 50- ja 60 -luvuilla Phnom Penh oli todella suosittu kohde myös länsimaalaisten matkailijoiden keskuudessa. Järkyttävien vuosiky...