Puerto Princesan kokemuksia | Filippiinit

Puerto Princesaan ei kannata tuhlata ylimääräisiä reissupäiviä, varsinkaan jos ei ole viikkoja tai kuukausia reissussa. Pidemmässä reissussa pari päivää voi olla uhrattavissa Puerto Princesassa oleskeluun, mutta tuskin ne päivät tulevat olemaan reissun muistettavimmat. Kaupunki on olemassa lähinnä siksi (turisti-mielessä), että lennot Palawan-saarelle suuntautuvat sinne.

Lyhykäisyydessään Puerto Princesa on:
– kauttakulkukaupunki muihin kohteisiin Palawanilla
– aivan maksimissaan parin päivän kohde
– majoituksen hinta/laatu-suhteelta ihan hyvä (katso Booking.comin tarjonta)
– iso kylä, jossa on ison hektisen kaupungin piirteitä

Puerto PrincesaTyypillinen näkymä Puerto Princesassa.

Sabang (maanalainen joki)

Suurin turistinähtävyys kylän ”läheisyydessä” on Sabangin kylässä sijaitseva maanalainen joki. Matka Puerto Princesasta Sabangille kestää noin 1,5 tuntia minibussilla. Reissu on tehtävissä itsenäisestikin, mutta maanalainen joki on nykyään niin suosittu turistikohde, että itsenäisesti tehtävien reissujen onnistumiselle ei ole takeita, (varsinkaan kiireisimpinä turistiaikoina). Jos reissun päätyy kuitenkin tekemään itsenäisesti, niin kannattaa lukea tarkemmat ohjeet asiasta.

Valmiit pakettimatkat / päiväretket maksavat n. 1600 – 1800 pesoa sisältäen ”kaiken”, ja niitä myydään lähes jokaisessa kadunkulmassa aina lentokentän saapumisterminaalista alkaen.

Sabangista El Nidoon

Moni haluaa yhdistää Sabangin maanalaiseen jokeen tutustumisen matkalla El Nidoon (lue lisää El Nidon kokemuksista) tai Port Bartoniin. Sabangin bussiliikenne on säännöllisen epäsäännöllistä kuten kaikkialla Palawanilla, mutta minibusseja pitäisi kulkea aamusta myöhäiseen iltapäivään. Ajallisesti bussimatka Sabangista El Nidoon on hieman pidempi kuin Puerto Princesasta El Nidoon.

Jos samalle päivälle haluaa yhdistää sekä maanalaiseen jokeen tutustumisen että El Nidoon siirtymisen, kannattaa aikataulu varmistaa paikallisilta matkanjärjestäjiltä. Kannattaa henkisesti valmistautua siihen, että Sabangissa joutuu viettämään yhden yön, jos aikataulut eivät pidäkään.

Laivat liikennöivät Sabangista Port Bartonin kautta El Nidoon, ja ne lähtevät yleensä vain aamuisin. Laivat liikennöivät sitä suuremmalla todennäköisyydellä mitä kiireisempi turistisesonki on päällä. Toisin sanoen jos olet liikkeellä sesonkina, niin luultavasti laivoja kulkee joka päivä, mutta hiljaisempina aikoina joutuu vuokraamaan oman veneen. Laivamatka kestää noin 3 tuntia.

Risteysalue Puerto PrincesassaEhkä on kuvaavaa, että en löytänyt tämän parempaa kuvattavaa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:
El Nido Palawanilla El Nidoon on kohtalaisen hankalaa päästä, ja osittain siksi se on hieman erilainen ja jopa syrjäinen matkakohde. Upea saaristo, maisemat ja meri t...
Filippiinien pääkaupunki Manila Manila on sekava suurkaupunki, johon en uhraisi liikaa aikaa. Päivän tai parin shoppailukohteeksi se soveltuu, mutta ei juuri mihinkään muuhun. Re...
Biitsikohde Boracay Filippiineillä Boracayn saari Filippiineillä tarkoittaa rantalomameininkiä kuin suoraan oppikirjasta. Hienot pitkät hiekkarannat reunustavat turkoosinväristä mer...